Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hat éve vesztette életét autóbalesetben Paul Walker, és a Halálos iramban sztárja nem csak a filmbeli szerepe szerint rajongott az autókért. A gyűjteményének egy részét nemsokára elárverezik, és a listában elég érdekes autókat is találni.

Paul Walker nemcsak a Halálos iramban szerepe szerint imádta az autókat, hanem a valóságban is tekintélyes gyűjteménye volt. A kollekcióból 21 autót jövő januárban árvereznek el a Barrett-Jacksonnál, és a listában néhány hétköznapi típus, mint az Audi S4, a Ford Bronco és a Toyota Tundra mellett elég érdekes darabokat találni.

Még furcsább részlet, hogy a két E30-as mellett az öt darab E36-os teljesen egyforma. Az M3 Lightweight szériából valók, amit 1995-ben a BMW azért készített, hogy indulhasson a típussal egy amerikai versenysorozatban.

Az M3 Lightweight a kupéból épült, a széria minden példánya fehér, rajta a BMW Motorsport színeiben készült dekorációval. A nagy hátsó szárnnyal és a 17 colos kerekekkel szerelt autót jelentősen kikönnyítették,

A motorja a háromliteres, soros hathengeres, ami 240 lóerőre képes, és ötfokozatú váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. A limitált széria csak 125 példányban készült, és ebből most rögtön öt eladó lesz. A típus elég sokat érhet,

Paul Walker gyűjteményében más érdekességeket is találhatsz:

vagy az a 2009-es Nissan 370Z, amivel még csak alig több mint négyezer kilométert mentek, és ami szerepelt a Halálos iramban: Ötödik sebességben is.

Az eladásra kerülő autókon kívül még rengeteg sportkocsi van Paul Walker gyűjteményében, így egy tucatnyi Ford Mustang mellett többek közt BMW M1, Ford GT, Nissan Skyline GT-R és Toyota Supra is áll a raktárban.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.