Újra lehet majd előzni a monacói pályán?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Pirelli egy teljesen új lágy keveréket mutat be a hétvégén a Monacói Nagydíjon, ami szerintük visszahozhatja az izgalmakat és az előzéseket az aszfaltcsíkra.

A hétvégén Monacóba utazik a Forma–1, ami a Pirelli számára egy igencsak ikonikus helyszín. 1950-ben itt szerezte meg az első győzelmét Juan-Manuel Fangio, aki egy Pirelli abroncsokkal felszerelt Alfa Romeóval érte el a futamelsőséget. Az utolsó győzelmét is Pirellikkel szerezte 1957-ben, de akkor már egy Maseratival.

Az új P Zero Red szuperlágy gumikeverék is itt fogja megtenni első éles köreit a P Zero Yellow lágy keverékkel kiegészítve. A Pirelli szerint ez a legnagyobb tapadással rendelkező keveréke az egész éves készletből.

A Pirelli Motorsport igazgatója, Paul Hembrey úgy gondolja, hogy Monaco az egyik legvártabb helyszín a naptárban, és habár itt nagyon nehéz előzni, a különbség a két lágy keverék között vissza fogja hozni az izgalmakat.

„Nehéz szavakkal leírni azt, ami Monacóban szokott zajlani. Mindenki nagyon várja minden évben, de nem lehet körülírni, hogy pontosan miért. Ide is a két lágy keverékünket hozzuk, mint ahogyan azt tesszük 2011 óta, de most egy teljesen új szuperlágy érkezik.”

„Azt mondják, itt nehéz előzni, de az előző években is láthattuk, hogy a különböző gumifogyasztás helycserékhez vezethet, akár a pályán is. Az, hogy ki hogyan gazdálkodik a szuperlággyal, sok mindent eldönthet.”

Hát a Monacói Nagydíjon majd minden kiderül. Van már tipped a győztesre? Fogadunk?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.