Nem először tuningolja az Alfa Romeo 4C-t a Pogea Racing, de még mindig maradt ötletük az olasz sportkocsi felturbózására. A legújabb, Zeus névre keresztelt példány nemcsak feltűnőbb, hanem izmosabb is lett.

Fantasztikus sportkocsi lett a szénszálas anyagból készült, középmotoros Alfa Romeo 4C, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének benne tartalékok. A Pogea Racing nem először mutatja meg, mit lehet kihozni az olaszok büszkeségéből, a korábbi alkotásuk, a Centurion és a Nemesis is elképesztően sikerült. A legújabb példány a Zeus nevet kapta.

A motorját ennek sem hagyták érintetlenül, az 1,75 literes, turbós négyhengerest 240-ről 351 lóerősre izmosították,

a legnagyobb nyomatéka 458 Nm-re nőtt. A motor és a váltó vezérlésén kívül új turbót és injektort szereltek be, a kuplung tárcsáját kerámiából készültre cserélték, és keményebb futóművet tettek a 4C alá.

Az eredmény elég meggyőző, a gyári 4,5 helyett elég 3,4 másodperc is ahhoz, hogy százra gyorsuljon, a végsebessége 304 km/órára nőtt.

A Pogea Racing Zeus még vagy 100 kilogrammal könnyebb is a szériamodellnél, pedig a belseje igényesebb, az utasteret kék és narancs mintás Alcantara borítja. A tuningcég összesen tízet készít belőle, amiből hármat már meg is rendeltek.

Az egyedi 4C nem olcsó, 50 ezer eurót, azaz mintegy 16 millió forintot kérnek csak az átalakításért az Alfa Romeo eredeti 21,5 millió forintos árán felül.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ilyen MINI még nem volt, itt az elektromos Aceman

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés