A Porsche újabb limitált szériás modellt mutatott be, és a 911 GT2 RS Clubsport érdekessége, hogy csak zárt pályán használható, közútra nem mehet. Gyakorlatilag egy versenyautóról van szó, ami gyűjtők féltett kincse lehet.

A 911-es legújabb generációjából még várat magára a GT2-es változat, de a Porsche az elődjéből most egy limitált szériát adott ki annak emlékére, hogy 25 éve dolgozik együtt a Manthey Racing motorsport-csapattal, amely a Nürburgringen több 24 órás verseny győzelméhez és körrekordhoz segítette hozzá a márkát.

A limitált széria alapját a 911 GT2 RS Clubsport adja, ami eleve nem mehet közútra, csak versenypályák nyílt napján használható.

A karosszériáját azonban még ahhoz képest is alaposan átdolgozták, még extrémebbé tették a nagy légbeömlőkkel, a széles sárvédőkkel és a hatalmas szárnnyal szerelt nyújtott hátsó résszel.

A karosszéria formája a Porsche másik limitált szériás alkotását, az új 935-öst idézi,

amihez szintén a 911 GT2 RS-t használták, de a Clubsport 25 nem tér el annyira az eredeti 911-estől. A 3,8 literes, hathengeres motorja sem változott, továbbra is 700 lóerős. A 30 példányos széria ára is elképesztő, nettó 405 ezer euró, ami több mint 140 millió forintot jelent.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Fantasztikus olaszországi túrát szervezett a Monza-tulajoknak a Ferrari