Szólhatnak a fanfárok, ismét van kézi váltó a Porsche 911 GT3-hoz

A 911 sorozat több tagjához hasonlóan a versenypályákról származó GT3 kivitel is átesett a Porsche ráncfelvarrásán. A formai változásokon kívül igazi újdonság, hogy a motort 4 literes, 500 lóerős hathengeresre cserélték, és visszatért a kínálatba a kézi váltó.

A típus legelszántabb rajongói csalódottan vették tudomásul, hogy a 911 GT3 legutóbbi generációjához már csak az automatizált PDK váltót kínálta a Porsche. De most az esedékes modellfrissítésnél nemcsak a formákon változtattak, és erősebb motort szereltek bele, de a hétfokozatú PDK mellett már hatsebességes kézivel is lehet kérni a Porschét.

A GT3 pedig még izmosabb lett, hiszen a 3,8 literes hathengeres bokszert 4 literesre cserélték, a teljesítménye 475 lóerő helyett immár 500 lóerő. A PDK váltós modell ezzel 3,4 másodperc alatt gyorsul százra és 318 km/óra a végsebessége. Ha a kézit választod, akkor egyszerűen nem lehetsz ilyen gyors, 3,9 alatt lehet meg a százas sprint, de ennek már 320 km/óra a vége.

Ez a versenyautók által inspirált kivitel ültetett futóművet és hatalmas hátsó szárnyat is kapott, és még 911 változatokhoz hasonlóan hátsókerék-kormányzással is ellátták. Az új modellévben pedig már a 918 Spyder stílusában készült kerekeket is szerelnek rá.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon