Gyártásba kerül a purista Porsche 911 Speedster
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Születésnapi ajándék volt a legújabb 911 Speedster változata, és a Porschénél úgy döntöttek, hogy limitált példányszámban megépítik a purista nyitott tetős modellt, amit a GT3 szívómotorjával és kézi váltóval szerelnek.

Sokszor elővette már a Speedster témát a Porsche, a 911-nek több generációjából is épített már ilyen nyitott tetős változatot. Mint akkor, úgy most is a legelső Porsche, az 1948-ban forgalomba helyezett 356 előtt tisztelegnek vele. A legutóbbi prototípust éppen a márka hetvenedik születésnapján mutatták be, és most azt is elárulták, hogy gyártásba küldik.

A legújabb 911 Speedster alapját a Carrera 4 Cabriolet adja, de a 21 colos, központi csavaros kerekek és a szénszálas anyagból készült sárvédők a GT3-ról származnak, szintén karbonból van a hátsó áramvonalidom.

A 911 Speedster nem egyszerűen kabrió, hiszen a szélvédőkerete is laposabb szögben áll, ezért az oldalablakokat is hozzá igazították. A piros fényezése egy korábbi Speedster szériát idéz fel.

A régi idők Porschéit idéző belső stílusért a stuttgarti Exclusive Manufaktur felel, míg a technikát már a weissachi motorsportrészleg fejlesztette.

A jubileumi év tiszteletére 1948 példányban készül majd az új 911 Speedster, amit a párizsi autószalonon állítanak ki, és 2019 első felében kezdődik a gyártása.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.