Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A nyolcvanas évek elején tervezte meg a Porsche a 956-ot, olyan fejlett aerodinamikával, amivel megfutotta a 350 km/órás sebességet, és 6 perc 11 másodperces köridejével máig tartja a Nürburgring rekordját. Ritkán látott felvételeket nézhetsz a mindent verő versenyautóról.

1982-ben vezette be a C-csoportos versenyautók kategóriáját az FIA, amelyhez a Porsche is új típust fejlesztett. Mivel prototípusokról volt szó, ezért a mérnökök szabadon kibontakozhattak: a 956 elsőként kapta meg a Porsche duplakuplungos erőátvitelét, ötfokozatú váltóval, 2,6 literes, turbós hathengeres motorja pedig nem kevesebb, mint 620 lóerőt teljesített.

A legérdekesebb mégis az alumíniumvázra épített karosszéria aerodinamikája volt, ugyanis olyan nagy leszorító erőt termelt, hogy a 956 akár 350 km/órás sebesség elérésére is képes volt.

Csak hogy legyen mihez viszonyítani: a 918 Spyder ideje 6:57, az új 911 GT2 RS pedig 6:47-et ment ugyanitt.

A nyolcvanas évek első felében a 956 sikert sikerre halmozott, 1982-től 1984-ig a sportautó-világbajnokságon a pilóták és a csapatok versenyét is ezzel nyerték meg. 1982-ben a Le Mans-i 24 órás futam első három helyén ez a típus végzett, a következő évben pedig az első tízből csak a kilencedik autó nem volt Porsche.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.