Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kivételes állapotban volt, alig párezer kilométert futott ez a Porsche 959, amit tréleren vittek eladni, de így is utolérte a végzete. A ritka szuperautóért még törötten is figyelemreméltó összeget adtak egy aukción.

Mindig érdekes, amikor egy Porsche 959 jelenik meg egy aukción, mert az 1986-ban bemutatott szuperautóból csak néhányszáz példány készült, ezért nagy ritkaságnak számít. Most kiderült, hogy még törötten is mennyire értékes egy ilyen típus, mert az árverésre menet jelentősen megsérült, de egyébként keveset futott sportkocsit szép áron adták el.

A 959-ből is a Komfort kivitelű, kényelmesebb extrákkal ellátott változatról van szó, amiből összesen csak 294 példányt gyártottak, és ez az egyik. Méghozzá kivételes állapotban került árverésre, mert a burgundi bőrbelsős Porsche mérföldes órája 3657-et mutat, ami azt jelenti, hogy még hatezer kilométert sem futott az elmúlt harminc évben.

Igen ám, de az aukcióra menet történt egy kis gond, a 959-est összetörték. Mint minden megkímélt autót, nem a saját lábán vitték, de a trélert szállító autóról egyszerűen lekapcsolódott a vontatmány, ami egy fának csapódott, ennek nyoma látható is a Porschén. Nem volt mit tenni, a ritkaságot összetörve fotózták, majd úgy is adták el.

Nem lehet olyan nagy a baj, hiszen a motor indítható, egy kis segítséggel még gurulni is képes az összetört autó. A terepfokozattal is rendelkező, összkerékhajtású csodáért 450-550 ezer dollár közti bevételt vártak, és még így is 425 ezer dollárt, azaz 120 millió forintnak megfelelő összeget fizettek érte a Mecum aukcióján.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.