A hatvanas évek közepén mutatták be, és azonnal legendává vált a Mustang, ami azóta is az amerikai álom megtestesítője. Az évtizedek során voltak jobban és kevésbé jól sikerült generációi, most ezeket tekintheted át ezen a tablón.

A második világháborús vadászgépről elnevezett, és a vágtató paripás emblémájáról ismertté vált Mustang első generációja 1964. április 17-én mutatkozott be, és eredetileg nem számítottak ekkora sikerre tőle. 100 ezer példány eladását tervezték egy évben, ehhez képest már 18 hónap után kiszállították az egymilliomodik darabot belőle.

Az első széria igazi ikon, de a Mustangnak voltak kevésbé sikeres generációi is, az 1974-ben bemutatott második szériának már takarékosabbnak és biztonságosabbnak kellett lennie, ezért kisebb és nehezebb lett, még négyhengeres motorral is árulták. Az 1979-től gyártott harmadik szériát sem fogják a legjobban sikerült formatervek közt emlegetni.

Az 1994-től készített, és a kilencvenes évek végére a New Edge Design jegyében szögletesített Mustangot már jobban eltalálták, de 2005-től tért vissza az igazi sikerekhez a Mustang, az akkor bemutatott retro-futurisztikus formával, ami a hatvanas évekbeli eredeti sziluettjét idézte fel, és a legújabb Mustang is ebben a stílusban hódít.

Tekintsd át a generációkat a Budget Direct által készített tablón:

Olvasd el, milyen a legújabb Mustang:

És ezt olvastad már?
Sebastien Loeb fantasztikus formában van, megnyerte a rali-világbajnokság hibrid korszakának első futamát