A finnek bizonyítania kell.

Mika Salo, volt ferraris pilóta szerint nem kéne Räikkönent besorolni Sebastian Vettel mögé másodpilótának, ugyanis sokkal több van a honfitársában. Salo szerint Räikkönennek nagyon nehéz dolga lesz, ha újra bajnoki címet akar nyerni, viszont nem szabad feladnia, és elfogadnia, hogy Vettel esélyesebb.

"Semmilyen körülmények között nem tudom azt elképzelni, hogy Kimi másodpilóta legyen - nyilatkozta a honfitársa a finn MTV-nek. – Azonban ha világbajnoki címet akar nyerni, akkor bizony le kell győznie Vettelt, aztán az már nem rajtuk múlik, hogy elég-e a címhez."

"Az is benne van a dologban, hogy ez lesz Kimi utolsó szezonja, de ezt nagyon nehéz megjósolni. Viszont nagyon okos dolognak gondolom, hogy a Ferrari megtartotta mindkét pilótáját erre a szezonra, mert a kontinuitás fontos dolog. Ráadásul így a két pilóta még jobb viszonyba kerülhet egymással."

"Kiminek mindig is nagyon jó volt a versenytempója, de amikor 5-6 hellyel van hátrébb, mint a csapattársa, az nagyon nehéz dolog a számára, és ilyenkor hajlandó kevésbé jó futamot futni."

Jean Alesi, szintén volt Ferrari-pilóta egyetért azzal, hogy a maranellói csapat a jó döntést hozta meg, amikor megtartotta Räikkönent 2016-ra is.

"Úgy gondolom, hogy sokkal jobb, ha ő versenyez a csapatnál, mint valami fiatal kezdő, mint például Max Verstappen, aki a saját ambícióit előrébb helyezi, mint a csapat érdekeit."

És ezt olvastad már?
Klasszikus brit roadster modern Honda-motorral