Több támadás is volt, ami Dzsiddára irányult.

A hétvégén jön a szezon második futama, amikor is Szaúd-Arábiába látogat a Forma–1 mezőnye. Bár egyelőre (még) nincs benne a pakliban, hogy elmaradna a dzsiddai futam, a sportág vezetősége ugyanakkor jelezte, hogy kiemelt figyelemmel követik az országban zajló eseményeket. Vasárnap ugyanis a szaúdi vezetés közölte, hogy

múlt héten rakétatámadás érte az ország nemzeti olajtársaságának, az Aramcónak az egyik üzemanyaggyártó üzemét Dzsiddában, nem messze a futam helyszínétől

– a Reuters ezzel kapcsolatban több támadásról, köztünk kilenc dróntámadásról számolt be, ami a városra irányult, valamint a szaúdi hatóságoktól lehet tudni azt is, hogy a Vörös-tengeren 106 robbanószerrel megpakolt kisebb hajót is likvidáltak. Az események hátterében a Szaúd-Arábia és Irán közötti feszült a helyzet áll.

Az Aramco név ismerős lehet, hiszen az F1-nek és egyébként az Aston Martinnak is a főszponzora, de például a Magyar Nagydíj névadószponzora is.

Természetesen az F1 törli vagy átütemezi a versenyhétvégét abban az esetben, ha veszélyes lenne megrendezni a futamot – ezzel kapcsolatban még nem adott ki hivatalos közleményt az FIA. Az viszont biztos, hogy a nagydíj alkalmas lehet arra, hogy nagyobb sajtóvisszhangot kapjanak a támadások, és egyébként tavaly is pont a dzsiddai versenyhétvége idején történtek rakétatámadások Szaúd-Arábiában.

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Az FIA elismerte, hogy hibás döntés született a Hamilton vesztét okozó Abu-dzabi Nagydíjon

Szándékos csalás nem történt, csak emberi hibát vétett az azóta már kirúgott versenyigazgató.

„Hamilton meg akarja semmisíteni Verstappent, semmit nem akar ennél jobban idén”

Mivel végül csak rajthoz áll idén Hamilton, így akár lehetősége is lesz erre.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Egy férfi feltalálta a terepjárósok második leghasznosabb extráját

300 lóerővel nagyon megy az új MINI Countryman

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés