Még a Red Bullt is meglepte, hogy ennyire dominálnak.

A Red Bull félelmetesen kezdte a 2023-as idényt, az eddig lement öt futamból négyszer is kettős győzelmet aratott, és már most több mint kétszer annyi ponttal vezeti a konstruktőri tabellát, mint amennyit a második Aston Martin gyűjtött.

Az jól látható, hogy egy körön még van némi esélye más csapatoknak és pilótáiknak ellenük, versenytempóban azonban teljesen reménytelennek látszik, hogy bárki is képes legyen megszorongatni az osztrák istállót az idény során. Pedig tavaly szezon Red Bull-dominanciája után az istálló csapatfőnöke, Chris Horner arra számított, hogy a Ferrari és a Mercedes kijavítja a hibákat, és komoly kihívói lesznek a csapatnak:

„Még soha nem volt ilyen erős rajtunk, azon tűnődünk, hogy hol vannak a többiek?”

Horner szerint ugyanakkor fontos, hogy a lehető legnagyobb különbséget építsék ki a riválisokkal szemben, mert a büntetés, amit költségvetési sapkájának túllépése miatt kapott az előző szezonban, hamarosan már érezteti is a hatásait – hétmillió dolláros pénzbírság, illetve 10%-kal kevesebb idő az idei szezonra engedélyezett aerodinamikai tesztekre:

„Szerintem a következő versenyen már láthatjuk is, hogy komoly fejlesztések jönnek. Nekünk nagyon meg kell választanunk, hogy mit tesztelünk és hogyan fejlesztjük az autót”

A következő futamot, az Emilia-romagna-i Nagydíjat jövő hétvégén rendezik Imolában.

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés