Több szempontból is kellemetlen Jolyon Palmer helyzete a Renault-nak.

Palmer annyira nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket – első pontszerzéséig a Szingapúri Nagydíjig kellett várni –, hogy a Reanult kisebb vagyont fizetne érte, hogy a pilóta idő előtt távozzon a csapattól.

Először 3 millió dollárral, azaz 770 millió forinttal próbálkozott, de még ez sem hozta meg a brit versenyző kedvét a lelépéshez, akinek eltávolítása már csak azért is lehet kellemetlen, mert édesapja jelentős anyagitámogatással járul hozzá az istálló költségvetéséhez.

Annyira viszont azért mégsem kínos a dolog, hogy a Renault ne tegyen még egy próbálkozást: 4 millió dollár, vagyis több mint 1 milliárd forint végkielégítést kínált fel Palmernek, ha az utolsó öt futamon nem versenyzik. Helyette amúgy az idény közben a Toro Rossótól igazolt Carlos Sainz Jr. ülne az autójába.

De a brit maradni akar, abban bízik, hogy a 2017-es idény utolsó öt futamán megváltja a világot és bizonyít. A biztonság kedvéért Palmer ügynöke tárgyal más csapattal is, a Williamsszel, ahol még nincs meg Lance Stroll 2018-as csapattársa.

(Forrás: motorsport.com)

És ezt olvastad már?
Maranellóból csak ez az egy Ferrari Enzo került ki fehérben