Új nevet talált ki a Renault a következő szabadidő-autójához: a modellt még nem mutatták be, de azt már elárulták, hogy minek a helyére érkezik, és mi lesz a neve.

Austral néven mutatja be az új szabadidő-autóját a Renault. Az újdonság a kompakt méretű Kadjar helyére érkezik a kínálatban, annak az utódja lesz. Még nem árultak el túl sok mindent róla, csak annyit, hogy 4,51 méter hosszú lesz, ami azt jelenti, hogy két centivel hosszabb, mint a Kadjar, a dizájnja pedig az Arkana és a Megane E-Tech Electric stílusát követi.

A nevet nem kell sokat magyarázni, az új Renault Austral tényleg Ausztráliáról kapta a nevét.

Mint a márka közleménye mondja: „az Austral megidézi a déli félteke vibrálását és melegét. Egy olyan név, amely utazásra hív, tökéletes egy SUV-hoz. A hangok tökéletes egyensúlyának köszönhetően ráadásul könnyen kiejthető.” Mindenesetre könnyebben, mint a Kadjar.

A Kadjar utódja lesz az új Austral

A Renault egy kicsit abba is bepillantást engedett, hogyan választják ki a neveket,

ami valószínűleg a legtöbb autógyártónál így megy. Az elején még több tucat név kerül terítékre, a listát aztán nyelvi, jogi és kulturális szempontok szerint szűkítik le. Az igazgatótanács elé végül három név kerül, ebből választják ki azt, amit végül az autóra tesznek.

Mégsem tudnak mindig biztosra menni, és erre számtalan példát ismerhetsz. A Renault egyik legújabb modellje, az Arkana például nem kerülhetett ezen a néven forgalomba a volt jugoszláv tagköztársaságokban, mert túlságosan hasonlított egy szerb háborús bűnös, Zseljko Razsnatovics Arkan „kapitány” nevére, ezért az autót ott Megane Conquest néven forgalmazzák.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ellát az autóban érte az éjszaka