Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Merészet lépett a Renault, és teljesen új alapokra építette fel a legkisebb típusát. A Twingo harmadik generációját nemcsak az aranyos formája adja el, de persze főleg az, hanem az egyedi felépítése is.

A legtöbb konkurensével ellentétben a Twingo a motorját hátul, a csomagtartó alatt hordja, és a hátsó kerekeket hajtja. Most pedig megújították, hogy továbbra is divatban maradjon.

A továbbra is mosolygós frontrészre új fényszórók kerültek, C-alakú nappali menetfénnyel és a nagyobb Renault-kat idéző hűtőmaszkkal. A hátsó lámpák és a lökhárítók is újak, és mostantól egyszerűbb lett hozzáférni a csomagtérhez, a nyitógomb az ablaktörlőbe került.

A fiatalos színű belsőt úgy tervezték át, hogy érezzük, már 2019-et írunk.

A 7 colos érintőképernyő ezért már az okostelefon alkalmazásainak kivetítésére is képes, és a középkonzolon két USB csatlakozót is találunk. Az egyszerűbb változatokban továbbra is mobiltartó kerül a képernyő helyére, és a telefonra letöltött applikációval navigálhatunk.

A franciák műszaki téren is modernizálták a Twingót. Az alapmotor továbbra is egy ezer köbcentis, háromhengeres, benzines szívómotor, ami a korábbi 70 helyett 65 és 75 lóerős változatban érhető el.

Olvasd el azt is, milyen volt vezetni:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.