Az elmúlt napokban történt, hogy egy motoros rendőr kiintette a forgalomból történetünk főszereplőjét, Jon Hallt, aki egy Tesla Model 3 boldog tulajdonosa.

A rendőr azért állította meg a sofőrt, mert azt hitte, laptopot használt vezetés közben – ezt pedig a vonatkozó közlekedési szabályok nem engedik.

Jon Hall az elején még azt hitte, hogy a rendőr viccelődik vele, ezért ő is lazára vette a figurát, majd azt felelte, szívesen kiveszi a helyéről a laptopot, ha a rendőr segít neki. Majd ezek után esett le neki, hogy teljesen komoly a helyzet.

„– GPS használata megengedett az autóban, az ilyen készülékeké viszont nem.
– Ez az autóval van, tulajdonképpen ez a középkonzolom.
– Mi ez a cucc?
– Úgy hívják, hogy Tesla Model 3.”

Mivel a rendőr továbbra sem vágta, hogy mi van, ugyanakkor igen érdeklődőnek tűnt az új technológia iránt, a sofőr szívélyesen elmagyarázta neki, hogy ezzel kezel lényegében mindent, a zenétől kezdve a légkondin keresztül a fontosabb beállításokig, így nem veheti ki a helyéről. A rendőr végül megköszönte, hogy a sofőr válaszolt a kérdéseire, majd elnézést kért azért, hogy fölöslegesen állította meg. Egyébként amellett, hogy igencsak szórakoztató ez a – rendőr számára nem túl hízelgő – történet, egyben remek példája is annak, hogy

  • miként ismerjük el azt (akár a hatalom embereként), ha nem tudunk valamit, vagy ha hibáztunk;
  • és hogy az ilyen helyzetekben is lehetünk türelmesek, megértőek a másikkal – még akkor is, ha látszólag ok nélkül piszkálnak bennünket.

A civilizált, kulturált hangnem és az alázatosság pedig tökéletes katalizátor mindehhez. Mert lehet ezt így is.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon