Már a formája is azonnal mutatja, hogy a legendás GT40 emlékét idézi a Ford új szuperautója, de erre most rátettek még egy lapáttal. A Le Mans-ban győztes versenyautó festésével rendelhető a ’67 Heritage Edition.

Ha nem lenne elég egyértelmű, hogy az ikonikus GT40 formáját idézi a Ford legújabb szuperautója, akkor itt a ’67 Heritage Edition. 1967-ben ugyanis a Shelby csapata, A. J. Foyt és Dan Gurney az 1-es rajtszámú Ford GT40-nel nyerték meg a 24 órás Le Mans-i versenyt, és ennek állít emléket az új GT-hez rendelhető speciális széria.

Nem ez az első Heritage Edition, hiszen egy éve az 1966-ban győztes GT40 fekete-fehér festésével készült a limitált széria. De piros fényezéssel és fehér versenycsíkokkal a vadonatúj GT még dögösebb, amit csak tovább fokoznak a látható szénszálas elemek és a 20 colos kovácsolt alumínium kerekek. Belül pirosak az övek és piros cérnával varrták a kárpitot is.

Még nem árulta el a Ford, hogy hány darabot készít a ’67 Heritage Edition kiadásból, de a GT eleve limitált szériás, hiszen évente csak 250 példányt gyártanak, és arra is elég hosszú a várólista. Nem csoda, hiszen a legendás formán túl a teljesítménye sem mindennapi, az ülések mögött dolgozó 3,5 literes V6-os motor 656 lóerőre képes.

És ezt olvastad már?
Romániában több új villany- és hibrid autót adtak el idén, mint dízelt