Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Daniel Ricciardo eljátszott a gondolattal, hogy mit érezne akkor, ha volt csapattársa világbajnoki címet szerezne a Red Bull-lal 2019-ben.

Ricciardo anyagi szempontból egészen biztosan jól járt a csapatváltással, a Renault-hoz való szerződése azonban így is inkább visszalépésnek tűnik a versenyképesség – és így első blikkre a pályafutása – szempontjából is.

Az ausztrál anno úgy volt vele, hogy 2019-es idényben egészen biztosan nem lehet világbajnok sem a Red Bull-lal – nem bízott abban, hogy zökkenőmentes lesz a Honda-motorra való átállás –, sem pedig a Reanult-val, de utóbbiban hosszabb távon többet látott.

Ennek kapcsán kapta meg a kérdést a Racertől, hogy mit érezne akkor, ha a Red Bull idén világbajnok lenne Max Verstappennel:

„Már a döntési folyamat során átgondoltam, hogy mi lesz akkor, ha a Red Bull és a Honda tarol és Max világbajnok lesz. Ezt már akkor lejátszottam magamban, és már megbékéltem vele. Úgy éreztem, mindenképpen változásra van szükségem.”

„Még ha a csapat be is húzza 2019-et, akkor sem vagyok meggyőződve arról, hogy mindent ki tudtam volna belőle hozni belőle. Elfogadtam, hogy mindentől függetlenül jó döntést hoztam.”

Eközben meg...

(Fotó: redbull.com)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.