Két másodperc alatt van százon a legújabb Rimac
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Genfben mutatta be legújabb szuperautóját a horvát Rimac, a Concept One utódjaként érkező C_Two pedig mindenben túltesz az elődjén, a menetteljesítmények terén például egészen elképesztő számokat ígérnek.

Nem tűnik különlegesnek első pillantásra a genfi autószalonon bemutatott Rimac C_Two, hiszen nagyjából úgy néz ki, mint bármelyik ezer lóerős szuperautó. Nyúlánk, széles, lapos, egészen pontosan 4,75 méter hosszú, 1,97 méter széles és 1,21 méter magas a karosszériája, amiben akár belsőégésű motor is dolgozhatna az ülések mögött. De a Rimac nevéről már tudod, hogy a világ egyik leggyorsabb elektromos autójáról van szó.

Már a Concept One is túltett mindenen, amit az elektromos autókról, és egyáltalán a szuperautókról gondoltunk, és az utódjaként leleplezett C_Two még elképesztőbb számokkal érkezik. A négy kerekét hajtó négy elektromotor összesen 1914 lóerős teljesítményre és 2300 Nm nyomatékra képes, amivel fantasztikusan repíti a szénszálas anyagok használatának köszönhetően mindössze 1950 kilogrammos sportautót.

A nagyfeszültségű elektromos rendszer 720 voltos, a 120 kilowattórás lítium–mangán-nikkel akkumulátorral pedig a szabvány szerint 650 kilométert lehet megtenni egy feltöltéssel. Lehet, hogy mindez túl szép, hogy igaz legyen, de már a Rimac Concept One is igazolta, hogy Mate Rimac, aki Genfben személyesen mutatta be új büszkeségét, nagyon is komolyan vette a feladatot. Már alig várjuk, hogy élesben mutassa meg képességeit a legújabb elektromos szuperautó.

Horvátországnál pedig aligha kellett volna jobb helyszínt keresniük az új Rimac C_Two fotózásához.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.