Több szempontból is különleges ez az autó, hiszen nem egy egyszerű Fiat 500, hanem annak is a 180 lóerős Abarth 695 változata, és még abból is a luxusjachtok stílusában megalkotott, évfordulós Rivale kivitel.

Riva néven készített már egy különleges kiadást a neves luxusmotorcsónakok stílusában az 500-asból a Fiat, és itt van még egy ilyen modell. Most a sportváltozatot, az Abarth 695-öst vették alapul, és mivel idén éppen 175 éve, 1842-ben alapították a Rivát, ezért ezt az évfordulót ünnepli egy limitált szériával a Rivale kivitel.

Hoppá, mi is ez a hajó? Az új Riva 56 Rivale, amit szintén most mutattak be, és egyszerűen fenséges. Nézd csak!

De térjünk vissza az autóhoz!

A recept most is egyszerű: végy egy alaposan felmérgesített Fiat 500-ast, és tedd még elegánsabbá a kék-szürke fényezéssel, a kék-fekete bőrülésekkel, a selymes krómdíszekkel és a motorcsónakokat idéző fa műszerfal-betéttel. A 695 Rivale csukott tetős és vászontetős kivitelben is rendelhető, és mind a kétféle karosszériával 175 darab gyártását tervezik.

A motorja mindegyiknek ugyanaz az 1,4 literes, turbós négyhengeres, ami szériában az 500-ashoz rendelhető legizmosabb erőforrás a maga 180 lóerejével és 250 Nm nyomatékával. Az automatizált váltóval 6,7 másodperc kell neki, hogy nulláról százra gyorsuljon, és 225 km/órával száguldhat, ami egy ilyen apróságtól becsületre méltó eredmény.

Máris elképzeltük, milyen jól jönne egy ilyen Abarth a francia Riviera-környéki kanyargós hegyi utakra, ha ki kell ugrani valamiért a szárazföldre...

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Még a Ford Mustang GTD is lehet durvább!

Egyszerre új és régi az ötajtós MINI Cooper

A világ leggyorsabb elektromos autója annál is gyorsabb, mint gondolnád

További cikkeink a témában