Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha nem jön be a Tesla Cybertruck baltával faragott formája, akkor érdekes lehet a Rivian elektromos hajtású pick-upja, amit nemcsak a praktikus kialakítása és a nagy teljesítménye miatt lehet majd szeretni.

A Rivian éppen egy éve mutatta be az elektromos hajtású pick-up prototípusát, és a gyártás előkészítése közben is tudnak róla érdekeset mutatni.

Az R1T névre keresztelt platós teherautó mind a négy kerekéhez került egy elektromotor, ezért azok okos vezérlésével éppen úgy képes egyhelyben megfordulni, mint a harckocsik.

Már a 409 lóerős alapmodell is 4,9 másodperc alatt gyorsul százra, és ott a teljesítményre kihegyezett 766 lóerős változat, aminek ehhez 3 másodperc is elegendő. A nagy hatótávú változat pedig 644 kilométert megy el egy feltöltéssel.

A Rivian egy amerikai méretű pick-up, ennek megfelelően 5,48 méter hosszú, még a tengelytávja is 3,45 méteres, és tele van praktikus tárolóhelyekkel.

A műszerfala 12,3 colos képernyőt kapott, és mindent egy 15,6 colos érintőkijelzőn lehet kezelni.

Az egyhelyben megforduláson kívül másra is képes lesz terepen a Rivian,

aminek a hasmagassága 24-ről 36 centiméterre növelhető, egy méter mély vízen is gond nélkül átkel. A gyártását egy éve 2020-ra ígérték, meglátjuk, mennyire tudják tartani az ütemezést, mindenesetre a 18 millió forintnak megfelelő 61 500 dolláros alapára elég jól hangzik.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.