Emberünk megunta a dugót – a magyar utak ilyet még egészen biztosan nem láttak.

Hétfőn valami olyat rögzítettek a gyorsforgalmi utakat figyelő kamerák az M1-es autópályán, amilyet még nem nagyon lehetett látni:

egy fiatal férfi e-rollerrel közlekedett az ország legforgalmasabb autópályájának leállósávján Bicske térségében.

A sztori azonban nem csak ennyi. Az történt, hogy hétfő délután az ominózus autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon két kamion ütközött össze, ezért a külső sávot lezárták, ami miatt a 3 kilométeres torlódás alakult.

És itt jön emberünk, aki valószínűleg a hosszabb menetidőt megelégelve szállhatott ki az autóból, hogy e-rollerével a leállósávon haladva próbálja meg lerövidíteni a menetidőt, kikerülve a balesetező kamionokat és a műszaki mentésben részt vevő útellenőrt is.

A manőver szabálytalan volt, az pedig jól látható a felvételeken, hogy mennyire életveszélyes is volt –nézd csak meg, hogy a külső sávban mennyi kamion haladt el mellette.

A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy bármilyen torlódás is alakul ki egy-egy útszakaszon, ilyen és ehhez hasonló életveszélyes manővereket soha ne tegyenek.

A slusszpoén viszont még hátravan, de előbb nézd meg a felvételt, aztán elmondjuk, mi volt az:

Szóval a slusszpoén az ebben az egészben pedig az, hogy a Magyar Közút útellenőre, miután elment mellette a rolleres, azonnal értesítette a rendőrséget, közben a bicskei mérnökség diszpécserei pedig folyamatosan nyomon követték a férfit.

A fiatalember viszont a következő lehajtónál letért az autópályáról és az 1-es főúton folytatta útját, a kiérkező rendőrök ott már nem találták meg.

Talán ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában