Drágakövek, luxusóra, kézzel készült fabetét és finom bőr. Nem kétség, hogy a Rolls-Royce Amethyst Droptail a fényűzés roadstere.

Tizenkét hengeres biturbó benzinmotorja nem is lényeges, mert a Rolls-Royce Amethyst Droptail valójában sokkal inkább egy műalkotás, mint autó. A Droptailből négy darabot készítenek Goodwoodban, és mindegyiket a legapróbb részletekig a vevő igényeinek megfelelően dolgozzák ki a világ legjobb kézműves mesterei.

Nagyon más stílusú a Droptail, mint a klasszikus Rolls-Royce-ok, pedig ez is a múltból merít. Amíg az európai vásárlók a sofőrös limuzint látták ezekben az autókban, addig Amerikában sokkal inkább önkifejezési eszköz és élvezeti cikk volt a Rolls-Royce, ezért ott jellemzően kétüléses roadster karosszériával használták. Ezekre az időkre tekint vissza a Droptail.
Mintha megfeszítették volna a lemezeket, annyira minimalista a Droptail minden vonala. A visszafogott díszítés ellenére komoly munka van az autóban, amiből csak négyet készít a Rolls-Royce. Ez itt a drágakő után elnevezett Amethyst, melyet a svájci Gstaadban mutattak be egy privát eseményen a tulajdonos családjának és barátainak.
Halvány lilás fényezését a Globe Amaranth sivatagi vadvirág inspirálta, a sötétebb tónust pedig az ametiszt kő alapján keverték ki a Rolls-Royce mesterei. A világosabb árnyalatot ezüst alumínium por teszi élőbbé, a sötétnek pedig vörös, kék és lila csillámpelyhek adnak mélységet. Akárcsak a hajóknál, a Droptailen is megjelenik a fa elem, az autó hátulján világos kalamander betét van.
Kifejezetten a nyitott pórusú, világos kalamander fabetétekhez illeszkedik az utastér karamell színű bőrkárpitozása, mely izgalmas párost alkot a lilával. Az ülések mögött húzódó ívelt elemhez és a többi fabetéthez nagyjából száz rönköt vizsgáltak meg, hogy megtalálják a tökéletest. Minden fát komoly tartóssági tesznek vetették alá, a +80°C és -30°C hőmérsékletet is bírnia kell.
Kézzel készített Vacheron Constantin óra került a műszerfalba, melyet kifejezetten az autóhoz alkottak. A genfi órakészítők és a Rolls-Royce együttműködve alakította ki a színvilágot, hogy a Les Cabinotiers Armillary Tourbillon megjelenése tükrözze az Amethyst Droptail alapszíneit.
Drágakövekkel foglalkozó butikból igazi nagyvállalattá nőtte ki magát a Droptail tulajdonosának cége, így természetesen az ametiszt is megjelenik az autón. Kívül az orrdísz talapzatát, belül pedig az óracsoportot díszíti valódi drágakő a Rolls-Royce roadsterében.

Ez is érdekelhet:

Extravagáns és hedonista a rózsa ihlette Rolls-Royce Droptail

Tökéletes, ritka és elképesztően drága a Rolls-Royce Droptail.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Ilyen bizarr F1-balesetet inkább futamon látni, mintsem szabadedzésen

Megváltoztatják az OMV jól ismert emblémáját

További cikkeink a témában