Sok más tehetős ember mellett a sikeres rapperek kedvence is a Rolls-Royce, de most nem egy egyedileg konfigurált Phantomot mutatunk, hanem egy veterán Silver Shadow-t, amit szentségtörésnek is beillő módosításoknak vetettek alá.

A brit hip hop formáció The Streets egyik borítóján, a The Hardest Way To Make An Easy Living címűn szerepelt ez a megkérdőjelezhető módon átépített Rolls-Royce, ami az együttes frontembere, Mike Skinner saját autója. Még az album 2006-os megjelenése előtt alakíttatta saját ízlésére, majd pár éve a None Of Us Are Getting Out Of This Life Alive klipjében is szerepelt.

1974-ben készült ez a Silver Shadow, eredetileg Caribbean Aqua fényezéssel és fehér tetővel, de Skinner kérésére feketére festették, modern légrugós rendszert szereltek be, amivel az aszfaltig lehet ültetni, és tükörfényesre polírozott 22 colos kerekeket raktak rá.

Szentségtörés vagy sem, de ennek a Rollsnak valahogyan még ez a rapper stílus is jól áll.

A belsejét nézve feltűnhet, hogy az ülések sportosabbak az eredetieknél, hiszen egy Porsche 928-asból származnak,

a hátsókat is ennek megfelelően kárpitozták át. Mivel egy zenész autója volt, ezért természetesen nem maradhatott el a hifi sem, feltűnően nagy hangszórókkal és a fejtámaszokba épített Alpine képernyőkkel.

Műszaki tartalma nem változott, a képeken látható Silver Shadow orrában a 6,75 literes V8-as dolgozik,

ami háromfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. Mike Skinner egykori autóját a Collecting Cars kínálta eladásra, és az aukción 33 ezer fontért kelt el, ami 14 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Michael Caine első autója volt ez a fenséges Rolls-Royce kabrió

Jogsija sem volt, de azért besétált egy londoni kereskedésbe rendelni egy új Rolls-Royce-t a fiatal Michael Caine.

Felbukkant Freddie Mercury ezüst Rolls-Royce-a

Freddie Mercury ugyan sosem vezette, mégis szorosan kötődik ehhez az ezüst Rolls-Royce limuzinhoz, melyben a legemlékezetesebb korszakában utazott a sztár.

Csak beülsz és driftelsz ezzel a Rolls-Royce-szal

Direkt erre a célra építették át ezt a matt fekete Silver Shadow-t.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában