Teljesen érthetetlen manőver volt ez a pilótától.

Ha már a hétvégén Spanyolországba látogat a Formula–1 mezőnye, felidézünk egy jelenetet a múltból: a 2018-as barcelonai futam rajtja után nem sokkal, a haasos Kevin Magnussen megcsúszott a hármas kanyarban, a szorosan mögötte haladó csapattársa, Romain Grosjean pedig elvesztette az irányítást az autója felett, ám a bukótérbe sodródás után nem hagyta az autóját lelassulni, hanem a gázra lépett és keresztben visszahajtott a pályára. Ennek a nem okos döntésnek pedig az lett a vége, hogy a mögötte érkező Nico Hülkenberg (Renault) és a Pierre Gasly (Toro Rosso) nem tudta elkerülni az ütközést, végül mindhárom pilóta kiesett:

A sportfelügyelők el is meszelték Grosjeant, aki háromhelyes rajtbüntetést és két büntetőpontot kapott, de nem a balesetért, hanem a mentési manőverért. És még Hülkenberg oda is szúrt egyet rendesen a Haas-pilótának, amikor azt mondta, hogy:

„Nagyon fáj ez a kiesés. Grosjeannak célzóvizet kellene innia. (...) Egyfolytában a pálya szélén van. Talán el kéne gondolkodnia a sportágváltáson.”

A másik érintett, Gasly pedig csak annyit mondott az esetről, hogy „fékezhetett volna, akkor talán minden máshogy alakul”.

(Fotó: formula1.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában