Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ron Hackenberger igazán szenvedélyes autógyűjtő, hiszen ötven év alatt több mint hétszáz különleges járművet gyűjtött össze, és hogy ezek nagy részét valaki még meg tudja menteni, most kiárusítja mindet.

A történet akkor kezdődött, amikor Ron a nagyapjától kölcsönkért pénzből 15 évesen megvette álmai autóját, egy 1948-as Studebakert. Ron teherautó-sofőr lett, aztán saját vállalkozást alapított, ami egészen száz járműves fuvarcéggé nőtte ki magát. Amikor úton volt, és meglátott egy érdekes autót, ami eladó volt, csak felpakolta a kamionra, és vitte is magával. Később már direkt azért indult útnak egy trélerrel, hogy aztán csupa ritkasággal megrakodva térjen haza.

Később eladta a fuvarcéget, és más vállalkozásokba fogott, de tovább folytatta szenvedélyét, az autógyűjtést. A kollekciója pedig az évek során egyre nőtt, mára több mint 700 járműből áll, méghozzá a legkülönlegesebb fajtákból. Ron elkezdte felújítani az autókat, de csak néhánnyal sikerült elkészülnie, aztán egy múzeum ötlete is felmerült, de azt sem sikerült megvalósítania, ezért úgy döntött, hogy árverésre bocsátja a nem mindennapi gyűjteményt, hogy az egyes típusok lelkes rajongói még megmenthessék azokat.

Ron valószínűleg a világ egyik legnagyobb Studebaker gyűjteményét tudhatja magáénak, hiszen a 700 autóból mintegy 250 darab ebből a márkából kerül ki, de olyan, mára elfeledett amerikai gyártók típusaiból is van neki, mint a Hudson, Kaiser és Packard. A gyűjteményből nem hiányoznak a ritka sportkocsik, mint a DeLorean és a Bricklin, de közte van a kétéltű Amphicar és a farmotoros csehszlovák Tatra is, a kollekciót pedig motorkerékpárok, teherautók, traktorok és különböző egyedi építésű prototípusok teszik teljessé.

Le a kalappal Ron Hackenberger előtt, aki egy élet munkájával valósította meg az álmát, és egy kicsit sajnáljuk, hogy ez az érdekes gyűjtemény nem marad egyben, még ha így sikerül is megmenteni néhány ritkaságát a pusztulástól. A kollekciót a Vanderbrink Auctions árverezi el július 14-én Ohióban.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.