Az Egyesült Államokban külön műfajnak számít, amikor a legkülönfélébb autókba zsúfolnak bele minél nagyobb amerikai V8-as motort. Az egyik áldozat egy ’71-es Saab kombi.

A hatvanas-hetvenes években gyártotta a Saab a 95-ös kombit, aminek az alapmodelljét egy aprócska, 843 köbcentis, háromhengeres, kétütemű motorral szerelte. A piaci igényekre válaszolva a modell később megkapta a Ford Taunus 1,5 literes V4-es motorját, amit az amerikai piacon 1,7 literes változatban kínáltak, 73 lóerős csúcsteljesítménnyel.

A hátsó sárvédők alatt rejtőző vaskos abroncsok láttán már sejtheted, hogy a most következő Saabból egy kíméletlen gyorsulógépet építettek.

Az eredeti motorja helyére egy 8,2 literes V8-ast szereltek, aminek a teljesítményét ugyan nem árulták el, de a kétfokozatú automata sebességváltóval a gyorsulási versenyek sztárja lehet ez a fekete svéd kombi.

A belső tere nem a versenyautókéra emlékeztet, még a hátsó ülések is megmaradtak,

de az első ülésekbe négypontos versenyövek szorítják a sofőrt és az utasát. A Chevrolet-motoros dragster Saabnak a Bring a trailer oldalán kerestek új tulajdonost, a cikkünk írásakor 26 700 dolláron, azaz 9 millió forintnak megfelelő összegen állt a licit.

Ez is érdekelhet:

11 ezer lóerős, Supra-formájú rakétát épített a Toyota

4 másodperc alatt gyorsul… 530 km/órára!

Szédítően gyorsul az 1400 lóerős elektromos Mustang

Gumit füstölni tud, de a hangját még szokni kell.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Ezzel a két autóval int búcsút a Jaguar F-Type

Ilyen bizarr F1-balesetet inkább futamon látni, mintsem szabadedzésen

További cikkeink a témában