Még talán nem felejtetted el a Saleen szuperautóját, amit hétliteres amerikai V8-as motor hajt. Most az egyik felújított-izmosított példányát kínálták eladásra.

Az amerikai Saleen nevéről nemcsak a tuningolt Ford Mustangok juthatnak eszedbe, hanem az S7 névre keresztelt szuperautó is, amit az ezredfordulón mutattak be. A látványos formájú gépnek mindene megvolt a sikerhez, a teljesítménye két turbóval elérte a 750 lóerőt, mégsem készült belőle sok példány 2009-ig.

2017-ben a Saleen úgy döntött, hogy kínai befektetők segítségével feléleszti az S7-et, de nem az eredeti formában, hanem még tovább tuningolva. A Le Mans szériában a 7 literes biturbó V8-as motor teljesítményét 1500 lóerőre növelték, amivel

A motorjának teljesítményét 1000 lóerőnél korlátozták, de még ezzel is 386 km/órás végsebességet ígér a Saleen, a hatfokozatú kézi váltóval bőven elég lehet az 1350 Nm nyomatékot beosztani.

13 éves kora ellenére is újnak számít, és ez az árán is látszik. A Bring a trailer oldalán sikerült vevőt találni, aki 1,2 millió dollárt fizetett az egyik utolsó klasszikus amerikai szuperautóért, ez az összeg 360 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.