George Russell szívességet tehet Mick Schumachernek.

A Mercedes még december közepén jelentette be, hogy leigazolták a 2023-as idényre ülés nélkül maradó Mick Schumachert, aki januártól a csapat tartalékpilótája lesz.

Lewis Hamilton ridegen véleményezte Mick Schumacher leigazolását a Mercedeshez

Úgy tűnik, Lewis Hamilton szerint nem fog sok vizet zavarni Mick Schumacher a Mercedesnél.

A 23 éves Schumacher számára természetesen az lenne a cél, hogy visszatérjen a mezőnybe, nagybátyja, a korábbi F1-es pilóta Ralf Schumacher szerint pedig erre akár a Mercedesnél lehet esélye, mégpedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton helyén:

„Ez egy nagyszerű lehetőség Mick számára. Egy topcsapatot figyelhet meg munka közben, amiből rengeteget tanulhat. És nem csak egy fejlesztőpilóta lesz, aki a szimulátorban segítheti a Mercedest visszatérni a csúcsra, hiszen tartalékversenyzőként az állandó pilótákat is neki kell helyettesítenie, ha a helyzet úgy hozza. Az elmúlt három évben pedig gyakrabban állt elő ilyen helyzet.”

Hamilton már 38 éves, jelenlegi szerződése a szezon végén lejár, egyelőre pedig még nem tudni, mi lesz vele, R. Schumacher szerint nem biztos, hogy hosszabbítani fog(nak) a hétszeres világbajnok(kal):

„Tegyük fel, hogy George Russell ismét megveri Hamiltont. Akkor is akarja majd folytatni? (...) Fontos emlékeznünk rá, hogy George fiatal pilótaként csatlakozott Lewis mellé a Mercedeshez, aki minden tekintetben a topon volt, és így is le tudta őt győzni, ez pedig megtépázhatja Lewist. (...) Persze Hamilton továbbra is abszolút éllovas, de már nem lesz fiatalabb. Az idő vasfoga őt is megtépázhatja, szóval sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff korábban többször is beszélt róla, hogy Mick Schumacher megérdemelne egy állandó ülést, persze ez nem jelenti azt, hogy csak azért nem fognak hosszabbítani Hamiltonnal, hogy a fiatal németnek helyet biztosítsanak (annál nagyobb befolyása van Hamiltonnak), ugyanakkor a Mercedesnek nemcsak saját csapata van, hanem partnercsapatai is, ami nyilvánvalóan bővítheti Schumacher lehetőségeit

(Forrás: Crash.net, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Brutális összeget kell fizetnie Verstappennek, hogy idén rajthoz állhasson az F1-ben

Megvan a győzelem ára, forintban több száz millióról van szó.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Hétvégi kalandorok városi autója a Jeep Avenger 4xe

Amikor Räikkönen futam közben egy kikötőben álló jachtra sétált, hogy lazítson

További cikkeink a témában