Túl sok a kifogáskeresés.

Finoman szólva sem indult zökkenőmentesen Sebastian Vettelnek a 2021-es idény az új csapatával. A szezonnyitó Bahreini Nagydíj időmérőjén már a Q1-ben kiesett az Aston Martinnal, majd öthelyes rajtbüntetést is kapott, így csak a mezőny legvégéről rajtolhatott. A vasárnapi futamon aztán csak a 15. helyen ért célba, ráadásul – tőle az elmúlt években már egészen megszokott – amatőr hibát is vétett, amikor a négyszeres világbajnok a 45. körben elfékezte magát és ütközött Esteban Oconnal.

Vettel még a futam közben a francia versenytársát hibáztatta az esetért, később aztán beismerte, hogy ő vétett – fura is lett volna, ha nem követi meg magát, elég egyértelmű volt a helyzet.

A korábbi F1-pilóta, jelenleg a német Sky Sports szakértőjeként ténykedő Ralf Schumacher szerint a németnek abba kell hagynia az állandó kifogáskeresést:

„a gázba kell taposnia, és be kell fejeznie a nyafogást, hogy nem érzi az autót. Ez senkit sem érdekel. Végül is az F1-ben vagyunk, és ő is rengeteg pénzt keres. Ő egy tapasztalt versenyző, egy négyszeres világbajnok”.

Még egy tanácsot is adott honfitársának: „Üljön be az autóba, és élvezze!”

Eközben...

(Forrás: planetf1.com, M4 Sport, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
6 autós újítás, ami zsákutcának bizonyult