A koncepció nem újdonság, hiszen a Renault Twizy is nagyon hasonló elvek szerint épült, de a Seat egy lépéssel továbbgondolta az elektromos városi autót, aminek az eredménye a most bemutatott Minimó lett.

A zsúfolt városi forgalomba szánja a legújabb járművét a Seat, ami a robogók és az igazi autók előnyeit egyesíti. A Minimó még apróbb, mint egy Smart, hiszen csak 2,5 méter hosszú és 1,24 méter széles, ezért ott is elfér, ahol az autók nem. Parkolóból is éppen feleakkora helyet foglal el, mint a hagyományos kisautók.

A Minimó hasonló elvek szerint épült, mint a Renault Twizy, vagyis a keskeny járműben ketten férnek el egymás mögött.

Az ajtók felfelé nyílnak, a jobb oldalon nagyobb nyílást hagyva, hogy a hátul ülő is könnyen be tudjon szállni. Ha csak egyedül utaznak az apró Seatban, akkor a hátsó ülésen is lehet csomagokat szállítani.

Városi autóról van szó, ezért a Minimó tisztán elektromos hajtású, és attól függően, hogy a vezetője 16 vagy 18 évesnél több, 45 vagy 90 km/órára állítja be a legnagyobb sebességét.

A töltése nem függ az oszlopok foglaltságától, hiszen cserélhető akkumulátorosra tervezték, ezért néhány perc alatt teletöltött akkuval indulhat újabb 100 kilométerre.

A műszerfalra színes képernyő került, ahol az Android Auto segítségével lehet elérni a zenét, a telefont és a navigációt.

A Minimó egyelőre csak tanulmányautó, de ha valóra váltanák, akkor a nagyvárosi autómegosztók vennék nagy hasznát.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A szerelő intézte el a Ferrari limitált szériás szuperautóját