Még egy forduló hátravan a rali-világbajnokságból, de már most eldőlt, hogy Sebastien Ogier ötödszörre sem talált legyőzőre a WRC mezőnyében. Loeb rekordja még messze van, de az biztos, hogy a riválisoknak jövőre is nehéz dolguk lesz.

Lewis Hamilton mellett még valaki szerzett világbajnoki címet az autósportban az elmúlt hétvégén, a francia Sebastien Ogier immár ötödszörre nyert a raliban. A bajnokság nagy változáson ment át az idei évre, hiszen fejlettebb aerodinamikájú és sokkal izmosabb, akár 400 lóerős versenyautókat is engedélyeznek a szabályok, ami összességében látványosabbá tette a sportágat.

Ogier pedig azok után, hogy az előző négy címét a Volkswagen gyári csapatával szerezte meg, idén egy brit privát csapat, az M-Sport által felkészített Ford Fiesta WRC-vel győzött a Citroën, Hyundai és Toyota gyári csapatai előtt. De a küzdelem korántsem volt előre lejátszott, hiszen egy másik francia, a Hyundait vezető Thierry Neuville egészen mostanáig versenyben volt a címért.

Ha idén nem tetted, jövőre is érdemes lesz követni a rali-világbajnokságot, hiszen a látványosabb WRC autókkal még kiélezettebb küzdelemre számíthatsz. Neuville nyilván vissza akar vágni, a Toyotának ez még csak a bemelegítő szezonja volt, Ogier pedig nyilván arra hajt, hogy beállítsa honfitársa, Sebastien Loeb rekordját, aki kilencszer lett rali-világbajnok.

(Fotók: WRC)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon