Új vezérigazgatója lett a Fiatnak, a posztot tizennégy éve betöltő Sergio Marchionne súlyosbodó betegsége miatt azonnal átadta a helyét.

Csak a jövő év tavaszára tervezte visszavonulását Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler Automobiles vezérigazgatója, akinek az olasz-amerikai cégcsoport a fellendülését köszönheti, most azonban egészségügyi okokból kénytelen azonnal kiadni a kezéből a vezetést. Még július elején végeztek rajta egy vállműtétet, aminek kapcsán váratlan komplikációk léptek fel, és az egészsége most jelentős mértékben rosszabbodott.

Még a hétvégén összeült a cég igazgatótanácsa, és azt a döntést hozták, hogy a Fiat Chrysler új vezérigazgatója az 54 éves brit Mike Manley lesz, aki az ezredforduló óta dolgozik a Chryslernél, és 2009 óta, amikor az amerikai gyártó a Fiathoz került, a Jeepet vezeti, jelenleg a legjövedelmezőbb márkát a csoporton belül.

Balra Mike Manley, a Jeep eddigi vezetője, a Fiat Chrysler Automobiles új vezérigazgatója

Marchionne ugyanakkor a Ferrari elnök-vezérigazgatója is volt, és eredetileg azt tervezte, hogy a Fiattól való visszavonulása után is megtartja ezt a pozícióját. Mégsem így lett, a maranellói márkánál az elnöki posztot mostantól John Elkann, a Fiat-alapító Agnelli dédunokája tölti be, a vezérigazgatói teendőket pedig Louis Camilleri, a Philip Morris International elnöke veszi át.

Sergio Marchionne utolsó nyilvános szereplése a csendőrségi Jeepek átadásán

Sokat köszönhet a Fiat Chrysler Automobiles a 66 éves Sergio Marchionnének, aki az utóbbi tizennégy évben vezette a vállalatot, sikeresen húzta ki a mindkét gyártót a gazdasági válságból. Az irányítása alatt talált magára a Fiat a Grande Puntóval és az 500-assal, ebben az időszakban erősödött meg a Jeep és éledt újra az Alfa Romeo, és a Ferrari is egyre nagyobb sikereket ért el.

Marchionne távozásával még ez is megváltozhat:

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Életmód

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon