Hiába a szerződéshosszabbítás, már a szezon közben kiteheti Sergio Pérezt a Red Bull.

Sergio Perez nemrég új, két évre szóló szerződést írt alá a Red Bull-lal, ugyanakkor ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a mexikói marad is az osztrák istálló pilótája, különösen az utóbbi időben mutatott igencsak gyenge teljesítménye fényében.

A 34 éves mexikói aggasztó mértékben visszaesett: a Miami Nagydíj óta mindössze 15 pontot szerzett hat verseny és egy sprintfutam alatt – csak viszonyításképpen: ugyanezen idő alatt Nico Hülkenberg 16 pontot gyűjtött egy jóval gyengébb autóval (Haas).

A Red Bull állítólag a Brit Nagydíj versenyhétvégéjén már világossá is tette Pérez számára, hogy még a nyári szünet előtt javítania kell a teljesítményén, különben aktiválják a szerződésében szereplő azon záradékokat, amelyek lehetővé teszik, hogy idő előtt, már szezon közben menesszék őt – a nyári szünetig még két futam van: a Magyar Nagydíj és a Belga Nagydíj.

A RacingNews365.com értesülései szerint a záradékok olyan kitételeket tartalmaznak, mint hogy a Belga Nagydíj után a hátránya nem lehet több mint 100 pont csapattársával, azaz Max Verstappennel szemben, valamint, hogy nem lehet több mint öt helyezéssel a holland mögött a tabellán.

Jelen állás szerint Pérez a hatodik a pilóták között, és 137 ponttal van elmaradva az éllovas Verstappentől, vagyis nagyon-nagyon inog az ülése – pláne, ha azt is nézzük, hogy az utóbbi versenyeken javuló teljesítményt mutató Mercedes-pilóták néhány pontra megközelítették őt.

Az előző szezonban a Red Bull még el tudta viselni Pérez szezonközi visszaesését köszönhetően az RB19 jelentős előnyének, idén azonban egészen más a helyzet, a McLaren, a Ferrari és most már a Mercedes is komoly fenyegetést jelent az osztrák istállóra és Max Verstappen negyedik világbajnoki címére.

(Forrás: Racingnews365.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Vettel három szóval gratulált Hamiltonnak, amivel le is írta a brit F1-es örökségét

Szép gesztus ez Lewis Hamilton egykori legnagyobb riválisától.

Hamilton: Voltak napok, amikor úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó

Érzelmesre sikeredett Lewis Hamilton győzelmi beszéde, de ez teljesen érthető.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés