Goodwoodban a számtalan remek program egyike a Settrington Cup, egy olyan futam, amit pedálos kisautókkal versenyző gyerekeknek írnak ki. A Le Mans-i stílusú rajttól egészen a győztesekkel készült interjúkig minden pillanata imádnivaló.

A goodwoodi Festival of Speednél csak egy jobb van: a Goodwood Revival, ahol a veterán járművek kapják a főszerepet, a látogatók pedig korhű ruhában idézik meg az autózás aranykorát. Ez az a fesztivál, ahol vérre menő csatát vívnak egymással az elképesztő értékű veterán autók, és ahol még egy Ferrari 250 GTO-t sem féltenek összetörni a küzdelemben.

2012-ben rendezték meg először, és azóta is a Goodwood Revival egyik legjobban várt programja a Settrington Cup, amit pedálos kisautóval versenyző gyerekeknek írnak ki. A 4 és 11 év közti lurkók

annyira komolyan veszik a futamot, amennyire csak lehetséges, korhű overállban szaladnak az autókhoz a rajtnál, akárcsak Le Mans-ban.
Az elszánt tekerést profi kommentátorok kísérik, a feszült versenynél pedig csak a nyilatkozatok a jobbak,

a dobogós helyezettek gyermeki őszinteséggel árulják el, hogyan tudták győzelemre vinni pedálos Austinjukat. A Settrington Cup hatására pedig ezeknek a kis versenyautóknak az értéke is meredeken emelkedni kezdett.

Az Austin gyerekautókat a negyvenes évek végén kezdték összeszerelni, egykori szénbányászok és fogyatékkal élők kaptak lehetőséget a megélhetésre vele. A nyitható motorháztetővel, kézifékkel és akkumulátorról működő lámpákkal szerelt Austinok az értékükkel is vérbeli veteránok: egy szép példányért manapság akár ötezer fontot is megadnak.

Ez is érdekelhet:

A pedálos Moszkvicsnál is menőbb vintázs gyerekautók kerültek eladósorba

Elképesztő kínálat, nem tudod nem végignézni mindet.

Olyat küzd egymással ez az Alfa és a Mini, hogy öröm nézni

Szemre nem egy kategória az Alfával, de nem hagyja magát legyőzni a Mini.

A kicsinyített Aston Martin DB5-ért szívesen lennénk újra gyerekek

Az eredeti DB5 mellé már a gyereknek is lehet venni egyet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában