A Classic Recreations legújabb Shelby Mustangja nemcsak izmosabb lett, de mivel a karosszériája teljes egészében szénszálas anyagból készült, sokkal könnyebb is az eredetinél.

Fantasztikusan sikerült a Classic Recreations legújabb alkotása, ami első pillantásra egy fekete Shelby Mustangnak tűnik, de ez a GT500CR ennél is különlegesebb, mivel a karosszériáját szénszálas anyagból formázták meg. A kompozit használatának köszönhető, hogy 270 kilogrammal kevesebbet nyom a mérlegen, mint az acélkarosszériás változat.

A modernizált Shelby Mustang rendesen ki lett gyúrva, a motorházfedele alá egy 5,2 literes V8-as került, ami kompresszorral 810 lóerős teljesítményre képes.

Az extrém széles hátsó kerekekre tízfokozatú automata sebességváltón keresztül juttatja a motor erejét, a fokozatokat a kormánykerék mögötti fülekkel lehet kapcsolni.

A szénszálas karosszéria formázása és a kézi összeszerelés miatt rendkívül időigényes a munka, a Classic Recreations 12-18 hónap alatt készül el egy példánnyal.

Az ára 265 ezer dollárról indul, ez 79 millió forintnak felel meg, és aki a 298 ezer dolláros különkiadást választja, a Shelby American központjában veheti át az álomautóját.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Ilyen bizarr F1-balesetet inkább futamon látni, mintsem szabadedzésen

Megváltoztatják az OMV jól ismert emblémáját

További cikkeink a témában