Ha azt hitted, hogy mindenféle Mustangot láttál már, akkor is meg kell nézned a Shelby által épített legújabb modellt, a Super Snake Speedster változatát.

A Shelby American neve egyet jelent az izmosabb Mustangokkal, és ezúttal is a Ford sportautóját vették kezelésbe, de nemcsak a motorját dolgozták át, hanem a karosszériát is. A Super Snake legújabb változata a Speedster, ami a széria kabriótól eltérően csak kétüléses, de ezzel még izgalmasabb lett.

A karosszériát alaposan kiszélesítették a kerékjáratoknál, szénszálas anyagból készült légterelőt szereltek fel, a Speedster lényeges eleme azonban a hátsó ülések fölé került áramvonalidom, amitől még különlegesebb lesz a Mustang megjelenése.

A hűtőmaszkba és a hátsó lámpák közé került Shelby felirat egyértelművé teszi, hogy kinek az alkotása az autó.

Nem maradt széria az 5 literes V8-as motor sem, amire mechanikus kompresszort szereltek, ezzel a teljesítménye 836 lóerőre nőtt.

A Shelby kívánságra kézi és automata váltóval is kínálja a Super Snake Speedstert, és mindkét esetben megerősítették a váltóművet, hogy elbírjon az erővel, ahogyan a futóművet és a fékrendszert is átdolgozták.

A Super Snake Speedster változata Carroll Shelby születésének 98-adik évfordulójára készült, ezért a Shelby összesen csak 98 példányt gyárt belőle.

Ez is érdekelhet:

Carroll Shelby saját magának építette a legjobb Cobrát

A Super Snake egyetlen példánya most eladó.

És ezt olvastad már?
Bontani kezdték Detroit egyik ikonikus autógyárát