Odavagyunk a Singer műhelyéből kikerülő Porschékért, a legújabb alkotásuk láttán pedig a földbe gyökerezett a lábunk. Pedig nem is a formája az igazi újdonság, hanem az a 4 literes, hathengeres bokszermotor, amit az F1-ből ismert Williams fejlesztett hozzá.

Minden egyes finoman modernizált Porschéje maga a csoda, de a Singer most egészen biztosan szintet lépett a legújabb alkotásával. Most is a 964-es szériából építették meg az 1990-ből származó autót, az igazi újdonság a motorja. Az F1-ből ismert Williams mérnökei tervezték meg, és a klasszikus 3,6 literes, hathengeres bokszermotort vették hozzá alapul. Igen, a léghűtésest.

A Singer új motorja már 4 literes, hengerenként négyszelepes, és az olyan anyagok használatával, mint az alumínium, magnézium, titánium és szénszálas anyag, sokkal könnyebb is az elődjénél. A teljesítménye pedig kereken 500 lóerő, ami az alapos súlycsökkentésnek köszönhetően 990 kilogrammos Porschét bestiális módon mozgathatja.

A hatfokozatú kézi váltóval szerelt 911-es többi része is kifogástalan, a 18 colos, kovácsolt magnézium BBS kerekekre Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsok kerültek, a fékezésről Brembo karbon tárcsák gondoskodnak. Még csak ez az egy példánya készült el, de nem lennénk meglepve, ha nagy lenne az érdeklődés, a Singer azonban csak 75 darabot hajlandó építeni.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában