Stílusosan modernizált Porsche 911-esei miatt szeretjük a Singert, és a kaliforniai cég ismét egy bámulatos alkotással állt elő. A Mulholland Drive országútja ihlette, és ennek megfelelően a legendás aszfaltcsík térképe került rá, de nem csak ezért érdekes.

Mindig izgatottan várjuk, mivel áll elő a Singer, és a kaliforniai műhely ezúttal sem okozott csalódást. A legújabb alkotásuk izgalmas térképmintát kapott, méghozzá a Los Angeles-i Mulholland Drive térképét, ami helyszínként számtalan filmben szerepelt, és ott van még ezen a címen David Lynch klasszikusa is. A kacskaringós útszakaszon élmény vezetni, ráadásul nagyszerű kilátás nyílik róla Los Angelesre és a Hollywood feliratra is.

A hatvanas-hetvenes években az illegális éjszakai országúti versenyeiről volt ismert a hely, és mintha ezt a Porschét is éppen erre készítették volna fel.

Persze egy kicsit újabb modell, az 1989-ben bemutatott 964-es széria adta az alapját, ami természetesen nem maradt minden változtatás nélkül. Izgalmas részlet a kiemelkedő, de fixen beépített hátsó szárny, nem teljesen ugyanaz, mint amit a 911 Turbók kaptak. A ralis kerekek, a bukócső és az orrán lévő reflektorok pedig mintha tényleg azért kerültek volna rá, hogy féktelenül száguldjunk vele az utakon.

A teljesítményét ezúttal nem árulta el a Singer, de minden Porschéjükbe 3,8 vagy 4 literes, hathengeres bokszermotor kerül, ami akár 500 lóerős is lehet.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában