A kupéformájú szabadidő-terepjáróban a BMW és a Mercedes járt az élen, de mostanra már a Škoda is készített ilyet. A sportosabb stílusú Kodiaq GT egészen jól néz ki, ennek ellenére nálunk nem lesz kapható.

Beváltotta ígéretét a Škoda, és tényleg bemutatott egy kupéterepjárót, a BMW X4 és a Mercedes-Benz GLC Coupé elérhetőbb alternatíváját. Persze nem elsősorban a prémiummárkákkal szeretne konkurálni a cseh márka, hanem a kombis formájú Kodiaq mellé készített egy sportosabb változatot kupés tetővonallal.

A méretei kompaktabbak a hétüléses változatnál,

a Kodiaq GT hossza 4,63 méter, szélessége 1,88 méter, magassága 1,65 méter, ami azt jelenti, hogy néhány centivel rövidebb, és hat centivel alacsonyabb lett, a 2,79 méteres tengelytávja változatlan. Mutatósak a kristálymintás hátsó lámpák, és a kétoldali nagy kipufogóvég is.

Sportosabb a hangulat az utastérben is, ahol digitális műszeregység, sportkormány, szénszálas mintájú betétek és integrált fejtámaszos sportülések fogadnak.

A motorja kétliteres, turbós benzines,

ami alapból 186 lóerős, és van egy 220 lóerős kivitele is, ehhez már széria a hétfokozatú DSG váltó és az összkerékhajtás is. A Kodiaq GT ezzel nálunk is számíthatna néhány érdeklődőre, de Európában biztosan nem lesz kapható, csak a kínai vásárlóknak szánják.

Ha sportosabb Kodiaq a vágyad, itt az RS:

RS változatban még jobban kell majd a Škoda Kodiaq

240 lóerős biturbó dízellel gyors is, takarékos is.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
Hirdetés