A Kodiaq ragadozóhoz méltóan szeretne egy jó nagyot kiharapni az SUV-piacból.

Nem ez volt a volkswagenesedés legnagyobb haszna, de azért örüljünk neki, hogy míg az önálló cseh Škoda utolsó évtizedeiben a Favorittal vagy a Formannal alig sikerült kitörni az unalmas típusszámok bűvöletéből, mostanra nem csak régi, nemes típusneveket hozták vissza, hanem újakat is kitalálnak, méghozzá egészen különleges elvek mentén.

Míg az anyacég anyamárkája régóta szélfajtákról szereti elnevezni autóit, a Škoda szőrmentén halad. Mármint a szó szoros értelmében. Kezdődött ezzel:

A jeti (škodásan: Yeti) után pedig itt a következő:

A kodiak (škodásan: Kodiaq) a barna medvék legnagyobb alfaja, egy állatkerti példánya majdnem egytonnás volt, és hát a Kodiaq is szép nagy lett:

Ez volt az első benyomása a magyar közönségnek a pénteki bemutatón, ahol leleplezték az eddigi legnagyobb Škoda-SUV-t. A többit majd akkor, ha ők is kipróbálják, ahogyan azt Peti kolléga tette, akinek teljesen átalakította a Škoda-képét a Kodiaq.

Ez a cseh medve szét fog kapni minden családapát 2017-ben

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Skoda első SUV-ja nagyon komolyan át fogja rendezni az emberek szabadidőautó-vásárlási függvényét a fejekben.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Brutális elektromos pályagéppel rukkolt elő a Škoda

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés