A Kodiaq a Škoda egyik legkeresettebb modellje, ami szerintünk is remekül sikerült. A hétüléses szabadidő-autónál menőbb pedig már csak egy platós terepjáró lehet, és cseh diákok most éppen ilyenre építették át egy példányát.

A formája és a tudása miatt is népszerű a Škoda legnagyobb típusa, a Kodiaq, amit még sportos RS változatban is gyártanak. Most egy ennél is dögösebb kivitelt építettek belőle, a terepjáró pick-up a Mountiaq nevet kapta. Az egyetlen példányban létező prototípus a cseh gyártónál gyakornokoskodó diákok munkája.

Minden évben szétvágnak, és egészen különlegesre építenek át egy Škodát a diákok, és ezúttal a Kodiaq platósítása volt soron.

A szabadidő-terepjáró dizájnját dicséri, hogy a pick-up forma is remekül áll neki, a képek láttán akár azonnal gyártásba is küldenénk.

A külsejét a gallytörő rács, a csörlő és a tetőre tett fényvető teszi terepre valóvá.

A Mountiaq pedig tényleg jobban beválik terepen,

mert nem elég, hogy összkerékhajtású, és a 17 colos kerekeire off-road abroncsok kerültek, de a futóművét is megemelték tíz centivel. 29 centis hasmagasságával aligha marad akadály az öt méter hosszú Mountiaq előtt, aminek a motorja a kétliteres benzines TSI 190 lóerővel és DSG váltóval.

Mivel ez egy show-car, megbocsáthatjuk neki az olyan részleteket, mint a fényfüzérrel megvilágított motortér, vagy a márka logóját mintázó fények a tetőkárpitban. A Škoda gyakornokai egy éve egy Karoqból építettek kabriót, és bár a Kodiaq pick-upjának több értelme lenne, nem valószínű, hogy gyártásba adják a csehek menő platósát.

Ez is érdekelhet:

RS változatban még jobban kell majd a Škoda Kodiaq

240 lóerős biturbó dízellel gyors is, takarékos is.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában