Ötletes videót dobott össze a Škoda, hiszen nem egyszerűen egy 360 fokos videót készítettek, hanem egy olyat, amiben egy háború előtti autót vezethetsz: egy Laurin & Klement volánja mögött fedezheted fel a prágai óvárost.

A világ legrégebbi autógyártói közé tartozik a Škoda, hiszen a márka elődjének tekinthető Laurin & Klement már 1905-ben elkészült az első automobiljával. Ezt az örökséget pedig gyakran veszik elő a csehek, most például egy egészen modern módon dolgozták fel a témát. 360 fokos videót készítettek úgy, hogy egy Laurin & Klement 110 volánja mögött érezheted magad, ha akad otthon egy VR-szemüveg.

Ezt a típust a húszas évek második felében gyártották, elsőként már Škoda néven is. 1791 köbcentis, négyhengeres motorja 25 lóerőt teljesített, amivel 80 km/órás sebességet ért el. De a videóban ennél lassabb tempóban járhatod be a prágai óvárost, a várat és a Hradzsin teret, mialatt a virtuális útitársad érdekes információkkal szolgál, amitől rögtön megjön a kedved egy prágai kiruccanáshoz.

És ezt olvastad már?
Bontani kezdték Detroit egyik ikonikus autógyárát