A kalapos imázs már régen a múlté, a cseh márka autóit praktikus megoldásairól ismerheted manapság, de nem akarnak lemaradni a szabadidő-terepjárók divathullámáról sem. A Kodiaq sikerét folytatja az egy mérettel kisebb Karoq, most pedig jön egy még kisebb crossover.

Jól sikerült a Škoda nagymedvéje, amit az is mutat, hogy a Kodiaq jelenleg csak hosszabb várakozást követően kapható meg. Ugyanezt a receptet folytatja az egy mérettel kisebb Karoq, ami tulajdonképpen a Seat Ateca testvére. Most pedig jön a csehek legújabb szabadidő-terepjárója, aminek előzetesét Vision X néven mutatják meg.

A kompakt méretű crossover ugyanarra a technikára épül, mint a Seat Arona, és a jelek szerint fiatalosabb irányba nyitna vele a márka. Legalábbis erre utalnak a modern, osztott fényszórók, a 20 colos könnyűfém kerekek (amiből a szériagyártásra szinte biztosan kisebb lesz) és az élénk zöld fényezés.

Belül is egy modernebb, letisztultabb képet mutat a Vision X, ahol a műszerfal középső részéből kiemelkedik a nagy érintőképernyő. A Škoda már eddig is sokat nyújtott az infotainment terén, hiszen nem hiányzott autóiból a fedélzeti wifi és az okostelefon-tükrözés sem. A genfi autószalonon bemutatkozó koncepcióautó hibrid hajtást kap, de hogy pontosan milyet, az csak ott derül ki.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon