Luca Corberi azt mondja, ez nem önbíráskodás, hanem ez a helyes lépés.

A sportvilág egyik, ha nem a leggusztustalanabb dolgát művelte Luca Corberi az FIA Gokart Világbajnokság döntőjében, amikor a versenyből kiesve a pálya széléről orrspoilerét hozzávágta az őt korábban kiütköző, de még versenyben lévő Paolo Ippolitóhoz, akit a leintés után még rendesen el is vert. Ha valaki, akkor Corberi esetében nem kell finomkodni, mert tényleg igazi pöcsfej volt.

Dühében megdöntötte a parasztság világcsúcsát egy kiesett gokartos

Kétszer is oltári gusztustalan volt a 23 éves pilóta.

A korábbi F1-es pilóta, jelenleg az FIA gokartbizottság elnökeként ténykedő Felipe Massa elfogadhatatlannak tartja a történteket, és ígéretet tett, hogy nem maradnak következmények nélkül a 23 éves pilóta tettei.

Luca Corberi azonban elébe ment a dolgoknak, és egy Facebook-posztban kért bocsánatot vállalhatatlan viselkedésért, amivel nemcsak saját magát, de a  gokartozás világában 1985 óta részt vevő családját is szégyenbe hozta. Ezen kívül bejelentette, hogy...

„Ebből kifolyólag úgy döntöttem, hogy semmilyen autómotor-sporteseményen nem veszek részt hátralévő életemben. Ez nem önbíráskodás, egyszerűen ez a helyes lépés.”

A fiatal pilóta még annyit hozzátett, hogy amikor a versenybírák raportra hívták a futam után, ő maga kérte, hogy vonják be a versenyengedélyét, ám mivel azt a nemzetközi szabályzatban foglaltak alapján nem tehetik meg, ezért az önkéntes eltiltás mellett döntött.

Eközben az F1-ben...

Alonso szerint Hamilton soha nem fogja megütni Schumacher szintjét

Megdönthet minden rekordot, a német legendát nem érheti utol, el is mondta, miért.

(Forrás: Luca Corbe Corberi)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés