Spanyolországból jön a legújabb olcsó elektromos autó

A Lupa Motors egy spanyol cég, ami több méretben gyártana elektromos autókat, és az ígéretes paraméterekkel rendelkező kompakt modell ára az elektromos Daciáéval versenyezne.

Még nem hallottuk a Lupa Motors nevét, ami nem csoda, egy 2020-ban alapított spanyol vállalkozásról van szó. A cég mögött Carlos Álvarez áll, aki saját elmondása szerint az elmúlt öt évben a McLaren Automotive tesztpilótája volt, és az ott szerzett tapasztalatokat is kamatoztatná egy elektromos autó gyártásában.

és a formájukkal sem fognak dizájndíjat nyerni, de a műszaki paramétereik egészen ígéretesek. Az elsőként képen is megmutatott E26 például egy kompakt méretű, 4,07 méter hosszú elektromos autó lenne, amivel sokak számára vonzó választás lehet.

az 50 kilowattórás akkumulátorral pedig 320-400 kilométer közt alakulna a hatótávja. A 11 kilowattos töltővel öt és negyed óra alatt tölthető fel, villámtöltővel 25 perc alatt érhető el a 80 százalékos töltöttség.

amivel a nála sokkal kisebb és gyengébb Dacia Spring konkurense válhatna belőle. A csökkent kapacitású akkut gyorsan ki lehet cserélni, és az otthoni napelemes rendszerhez lehetne használni pufferként.

A hűtőszekrény-formájú házba rejtett akkumulátort az otthoni napelemes rendszerhez lehetne használni

A másik két modell, az E66 egy könnyű városi áruszállító lesz 140 lóerős villanymotorral és 350 kilométeres hatótávval, míg az E137 egy nagyobb crossover, 300 kilométeres – vagy 64 kilowattórás akkuval 400 kilométeres – hatótávval. A Lupa Motors jövőre venné fel az első rendeléseket, és 2023-tól gyártaná az elektromos autóját – meglátjuk, mi lesz belőle.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.