A Bentley szerint igény volt egy sportosabb modellre a Bentayga kínálatában, ami elérhetőbb, mint a 12 hengeres Speed: ez lett a V8-as Bentayga S.

Az egy éve megújult Bentayga csúcsmodellje a Speed, aminek a 6 literes W12-es motorja 635 lóerős teljesítményre és 900 Nm nyomatékra képes.

A megújult Bentayga Speed olyan erős, hogy nálunk már nem is lesz kapható

A 12 hengeres csúcsmodellt a világ más tájaira tartogatják.

A Bentley szerint mellette igény volt egy olyan sportmodellre, ami elérhetőbb a 12 hengeresnél, ez lett a most bemutatott Bentayga S, amit V8-as motorral szerelnek.

A 4 literes biturbó V8-as erőforrás a Bentayga S-ben ugyanúgy 550 lóerős és 770 Nm a maximum nyomatéka, mint az alapmodellnek,

ezzel 4,5 másodperc alatt gyorsul százra, és 290 km/óra a végsebessége. A Bentley mégis dinamikusabbra hangolta, például a légrugózást 15 százalékkal feszesebbre vették, és a menetstabilizálója is többet enged.

A Bentayga S megjelenése is sportosabb lett a vaskosabb lökhárítókkal, a nagy hátsó szárnnyal,

valamint a sötétebb fényszórókkal és hátsó lámpákkal. A krómozott elemeket feketére cserélték, a 22 colos kerekek is egyediek, a 4, 5 vagy 7 személyes utastérben újak a sportülések, az Alcantara kárpit és a műszeregység grafikája.

Ez is érdekelhet:

A zöld rendszámos hibrid lehet a legnépszerűbb Bentayga

Új formában jött ki a Bentley tölthető hibrid szabadidő-terepjárója.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Bemutatták Michelisz Norbi idei versenyautóját és csapatát

Sokoldalú szabadidő-terepjáró lett az új Toyota 4Runner

További cikkeink a témában