A szabadidő-terepjáróiról ismert Ssangyong is bemutatta az első elektromos autóját: az e-Motion nem egy önálló modell, hanem a Korando akkumulátoros-villanymotoros változata, ami jövőre lesz kapható.

2018-ban az e-SIV Concept bemutatásával a Ssangyong már jelezte, hogy belépne az elektromos autók közé, most pedig leleplezte az első teljesen elektromos hajtású autóját. Első lépésként nem fejlesztettek ehhez egy teljesen új modellt, hanem a már kapható Korandót építették át akkumulátoros villanyautóvá.

A 4,47 méter hosszú szabadidő-autóban egy 190 lóerős és 360 Nm nyomatékú elektromotor hajtja az első kerekeket.

A legnagyobb sebessége 156 km/óra, de egy elektromos autónál nem is ez az érdekes, hanem az, hogy a 61,5 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 339 kilométeres hatótávot ígérnek a WLTP mérés szerint.

Az akkumulátor töltése 6,6 kilowattal, villámtöltőnél 50 kilowattal lehetséges, ahol 33 perc alatt 20-ról 80 százalékra tölthető.

Az autó tömege 1765 kilogrammra nőtt, de a Ssangyong elektromos autója akár 1500 kilogrammot vontathat is, az összkerékhajtásról azonban le kell mondani. A csomagtér mérete nem csökkent, továbbra is 551 literes.

A Ssangyong külsőre is megkülönböztette az elektromos változatot: a Korando e-Motion burkolt hűtőmaszkot, áramvonalasabb kerekeket és kék betéteket kapott, a hátsó lámpák átlátszó burájúak, és az utastérben is találni kék részleteket. A Ssangyong elektromos autójának gyártása már elkezdődött, a kereskedésekbe 2022-ben érkezhet.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Tökéletes mindenes, csak a turbó zavar benne – Kia Sportage PHEV-teszt
.