Megint Verstappen győzte le.

Max Verstappen a szezon nyolcadik futamán negyedik győzelmét aratta, ugyanis rajt-cél győzelmet aratott a Stájer Nagydíjon. A holland magabiztos autózással és hatalmas különbséggel ért mindneki elő célba.

A második helyen Lewis Hamilton ért célba, aki mentve a menthetőt alapon az utolsó körökben extra kerékcserét beiktatva ment rá a leggyorsabb körért járó plusz egy pontra, ami össze is jött neki.

A harmadik helyre a szabadedzésen elkövetett ritka hibája miatt háromhelyes hátrasorolás miatt csak ötödik helyről rajtoló Valtteri Botrtas ért oda, míg a negyedik Sergio Pérez lett, aki már egyre jobban bizakodhat abban, hogy a következő szezonra is maradhat a Red Bullnál – mutatjuk az osztrák futam végeredményét:

Győzelmével Verstappen 18 ponttal növelte előnyét Hamilton előtt a világbajnoki pontversenyben a pilóták között, ahogy már a Red Bull is 40 ponttal vezet a Mercedes előtt a konstruktőröknél.

Most már lassan teljes magabiztossággal kijelenthető, hogy a Red Bull határozottan tempófölényben van a 2014 óta egyeduralkodó Mercedesszel szemben.

Ez pedig még a Stájer Nagydíj második szabadedzésén történt:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában