Steve McQueen garázsából került ki ez a Willys Jeep
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Steve McQueen amellett, hogy a Bullitt sztárjaként Mustangot hajtott, és indult a 24 órás Le Mans-i versenyen, szép autógyűjteményt tartott, aminek ez a Willys Jeep is része volt. Most le lehet csapni rá, igaz, a háborús Jeepeknél borsosabb áron.

Hollywood egyik legmenőbb színésze volt Steve McQueen, aki nemcsak olyan filmekben nyomta a gázt, mint a Bullitt és a Le Mans, hanem tényleg rajongott az autókért és a motorokért, figyelemreméltó gyűjteménye volt belőlük.

A garázsában a Ferrari 275 GTB/4, a Jaguar XKSS és a Porsche 911S mellett egy ilyen második világháborús Willys Jeepnek is volt hely.

A típustáblája szerint 1945. július 7-én szállították le ezt a példányt, ami háborút már nem látott, de McQueen két sportkocsi között néha azért megjáratta. A kaliforniai rendszámtáblája 1980. október 31-én járt le, éppen egy héttel a legendás színész halála előtt. A Jeepet ezt követően már nem használták, 1984-ben került új tulajdonoshoz.

Az akkori aukción hatezer dollárért vették meg, tízszer annyiért, mint amennyit a második világháborús Jeepekért adtak. Ma már értékes veterán ez a típus is, de McQueen példánya mind közül a legdrágább lehet. Az újszerű állapotba hozott terepjárót novemberben árverezi el a Silverstone Auctions Birminghamben, és 80-100 ezer fontot, 30-35 millió forintot várnak érte.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.